Merkbescherming
Bij officiële instantie vastgelegd
100% gegarandeerd niet geweigerd
Uitkomst gratis onderzoek in 1 uur
Merk registreren binnen 1 dag
Je merk beschermen in 3 stappen
Online regelen
Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermignsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.
Geen account nodig
Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.
Inschrijving merk
Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.
Zij gingen je voor...
De Telegraaf
Merkbescherming is een krachtig middel om tegen te gaan dat andere partijen jouw merknaam gebruiken. Dat ontdekte ook de “bedenker” van de crompouce.
Althans, zij registreerde in ieder geval deze naam als merk.
Goed, je kunt geen bescherming krijgen voor het idee om een tompouce en een croissant te combineren, maar ze kan wel optreden tegen gebruik van deze naam.
Tenzij er partijen zullen komen die deze merknaam proberen door te halen. Als een doorhalingsactie slaagt, zal het merk uit het register worden gehaald en heeft de merkhouder geen merkbescherming meer voor de naam crompouce.
Bron: De Telegraaf
Merkbescherming is de manier om jouw bedrijf en merk te beschermen. Als je eenmaal je merken en modellen geregistreerd hebt, dan wil je niet dat anderen daar misbruik van maken of er inbreuk op plegen. Onze unieke technieken en software scannen het internet en onderzoeken waar inbreuk plaatsvindt.
Zo zijn we actief binnen honderden marktplaatsen, zijn we lid van ontzettend veel besloten social media groepen die we hebben aangemerkt als risico en scannen we ontzettend veel domeinnamen om te kijken of daar inbreuk op jouw merkenrecht plaatsvindt.
Wat is merkbescherming?
Merkbescherming is het volledige proces van merkregistratie tot merkbewaking waardoor organisaties hun intellectuele eigendommen kunnen beschermen en zodoende waarde kunnen creëren rondom een merk. Daarnaast kan door merkbescherming worden opgetreden tegen inbreuk. Bijvoorbeeld als iemand het merk zonder toestemming gebruikt of misbruikt.
Vandaag nog online jouw merkbescherming regelen?
Wat zijn de kosten van merkbescherming?
De kosten van merkbescherming zijn op te delen in drie soorten, te weten:
- merkregistratie
- merkbewaking
- merk beschermen
Hierbij moeten we bekijken of je kiest voor bescherming in de Benelux, Europese Unie of wereldwijd.
Registratie
Als je kiest voor registratie in de Benelux, dan bedragen de kosten voor het vastleggen van jouw woordmerk of beeldmerk 495 euro. De kosten voor deponeren in de EU zijn 1299 euro.
Bewaking
Daarnaast kun je kiezen voor het bewaken van jouw merk. Dit is belangrijk omdat je anders geen melding krijgt wanneer een nieuwer merk inbreuk pleegt op jouw reeds bestaande merk. De kosten hiervoor bedragen 95 euro voor de Benelux, 275 euro voor de EU en 475 euro wereldwijd per jaar.
Bescherming
Het tarief van bescherming moet in overleg bepaald worden. Dit is namelijk volledig afhankelijk van de risico’s die je loopt, welke kracht je wilt inzetten om inbreuk op te sporen en binnen welke landen wereldwijd je wilt optreden.
Europese Unie
- Gratis onderzoek
- Registratie in 1 klasse
- Meer klassen altijd mogelijk
- Vaste prijs garantie
- Bescherming voor 10 jaar
- Onbeperkt verlengen
Internationaal
- Gratis onderzoek
- Registratie vanaf 1 klasse
- Meer klassen mogelijk
- Vaste prijs garantie
- Bescherming voor 10 jaar
- Onbeperkt verlengen
Wat leer je van deze video?
In deze video ontdek je onder andere:
- Wat bescherming van je merk is
- Hoe je het verkrijgt
- En hoe je het kunt behouden
Wat je moet weten
Hoe werkt merkbescherming in de Benelux?
Merkbescherming in de Benelux bestaat uit twee delen. Het vastleggen en de bewaking van het merk nadat het is gedeponeerd. Als je jouw merk wilt beschermen in Nederland, dan moet je het vastleggen in de Benelux. Enkel beschermen in Nederland is niet mogelijk. Nadat het beschermd is, moet je zorgen dat nieuwere merken geen inbreuk maken. Dat is onbegonnen werk zonder abonnement op bewaking van het merk. Met een dergelijk abonnement checken wij alle nieuwe inschrijvingen en melden we het je als een nieuw merk te veel op dat van jou lijkt. Na die melding nemen we contact op en bekijken we of het verstandig is om hier tegen op te treden of niet.
Hoe werkt merkbescherming in Europa?
Merkbescherming in Europa werkt niet veel anders dan beschermen in de Benelux. Enige wat moet worden opgemerkt is dat het niet gaat om Europa, maar om de EU. Als je kiest voor merkbescherming in de EU dan wordt jouw merk in één keer beschermd in alle landen van de Europese Unie.
Hoe werkt merkbescherming wereldwijd?
Wereldwijde merkbescherming is een ander verhaal. Eigenlijk is het niet altijd aan te raden om jouw merk in elk land van de wereld te beschermen. Dit brengt zeer hoge kosten met zich mee. Je kunt daarom beter bepalen in welke landen je wilt opereren om van daaruit te bepalen in welke landen merkbescherming wereldwijd nodig is. Aan de hand daarvan stellen we een plan op om te bepalen welke landen bij verdragen zijn aangesloten. Dat maakt registratie eenvoudiger. Je kunt dan kiezen voor een Internationale Merkregistratie (IR) of een OAPI merkregistratie (OAPI). Is een land bij geen enkel verdrag aangesloten, dan moet het afzonderlijk in dat land worden vastgelegd. Op die manier kunnen de merknaam wereldwijd vastleggen. Vervolgens kunnen we het bewaken om ook wereldwijd op te treden tegen inbreuk.
Wat zijn klassen bij merk beschermen?
Het begint met het aanvragen van jouw merknaam in de Benelux, Europa of wereldwijd, maar gaat veel verder dan dat. Want naast merkbescherming door registratie moet je jouw merken ook bewaken en dat doe je door merkbewaking. Zorgen voor jouw intellectueel eigendom zorgt ervoor dat jouw bedrijf niet alleen qua omzet meer waard wordt, maar ook als merk en dat is één van de vele redenen om te kiezen voor merkbescherming. Als je een merk wilt beschermen, dan moet je het deponeren in de juiste klassen. Hiervoor bepalen we voor je in welke klassen jouw producten of diensten vallen en dus in welke klassen ze worden moeten worden ingediend.
Wat zijn de voordelen van merkbescherming?
Het grote voordeel van merkbescherming is dat je jouw merk kunt bewaken en kunt optreden tegen inbreuk. Hierdoor kun je voorkomen dat anderen schade toebrengen aan jouw bedrijf doordat ze bijvoorbeeld lagere kwaliteit leveren met een op jouw merk gelijkende naam.
Ons advies
Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het BOIP krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.